A Prímagáz Zrt. 2012-ben keresett meg bennünket azzal, hogy a teljes online jelenlétük megújítása mellett segítsünk egy a korábbi üzleti profiltól (gáz értékesítés) mindenben eltérő, professzionális kiskereskedelmi webáruház megvalósításában.

A feladatunk

A feladatunk 4 főbb területre terjedt ki:

  • a webáruház és a kapcsolódó logisztikai folyamatok megtervezése;
  • a webáruház elkészítése és az üzemeltetés körülményeinek megteremtése;
  • a webáruházat kiszolgáló logisztikai és pénzügyi rendszer bevezetése;
  • a meglévő vállalatirányítási rendszer és az általunk elkészített komponensek integrálása.

Kiemelt elvárás volt a megrendelő részéről, hogy olyan komplex megoldást szállítsunk, melyben minden – a megálmodott webáruház hatékony működéséhez szükséges – komponent tartalmaz, függetlenül annak gyártójától, fejlesztőjétől, tehát fővállalkozóként a teljes e-kereskedelmi projektért voltunk felelősek.  

Termékek a Primanet webáruházban

A megoldásunk

Az üzleti igények felmérése után elkészítettük a webáruház core rendszerének teljes specifikációját, majd a rendelkezésre álló erőforrások és az egyes elemek várható megtérülése alapján felállítottuk a kivitelezés ütemtervét. Meghatároztuk a piacra lépéshez minimálisan elvárható rendszer követelményeit és priorizáltuk a továbbfejlesztési lehetőségeket.

A tervezés során egyértelművé vált, hogy a meglévő vállalatirányítási rendszer nem használható hatékonyan a webáruház kialakítására és működtetésére. A logisztikai és pénzügyi folyamatok menedzselésére egy másik, erre specializált rendszer bevezetése vált szükségessé.

A lehetőségek felmérése után alvállalkozóként a DataMagic Kft.-t vontuk be és a DataMagic Vállalatirányítási Rendszer integrációját javasoltuk.

Háromoldalú egyeztetések során alakítottuk ki a két rendszer együttes bevezetéséhez szükséges technikai és egyéb feltételeket, valamint a projekt kiviteli tervét és ütemezését.

Reszponzív megjelenítés

Az eredményeink

A beruházás átadása az ütemtervnek megfelelően, költség és időkereten belül megtörtént.

A elkészült megoldást a Prímagáz akkori tulajdonosa – az SHV Energy – a szigorú auditálás során megfelelőnek találta, így a webáruház megkezdhette működését.

Az átadás óta a PrimaNet webáruházat folyamatosan fejlesztjük és üzemeltetjük. Büszkék vagyunk rá, hogy a fejlődés aktív részesei lehettünk az ötlettől egészen a több százmilliós bevételig, valamint hogy a jövőben is támogathatjuk partnerünket a további fejlődésben.

Vecsei László
Vecsei Lászlóe-kereskedelmi vezető
„Büszke vagyok, hogy a BIG FISH csapatával dolgozhattam együtt! Szerintem világrekord gyorsasággal készült el a PrimaNet.hu teljesen egyedi fejlesztésű webáruháza: 9 hónap alatt megvolt a kiélesíthető áruház úgy, hogy közben megújult a vállalati weboldal és további kiegészítő site-okat is kiélesítettünk. Köszönöm a rugalmas és profi hozzáállást!”

Készen állunk az új kihívásokra

Ha hasonló projektbe kezdenél
mostanság, írj egy üzenetet nekünk!