Vannak, akik úgy gondolják, hogy a startup cégek iránti érdeklődés csak múló divat. Szerintem nem az, hiszen a világnak folyamatosan szüksége van friss kezdeményezésekre, új üzleti ötletekre. Ezeket aztán validálni kell, majd megismertetni, megszerettetni a nagyvilággal. Ezen túl van egy másik, szerintem természetesebb folyamata az újítások bevezetésének, csak erről jóval kevesebbet beszélnek manapság: amikor egy új üzleti megoldást a piac követel ki magának.

Ez utóbbi csoportba tartozik a Payment Gateway is, ami nem egy startup ötletként jött létre. Létrehozója, a BIG FISH Kft meglátta a piaci igényeket és megvalósította az egyszerű, az összes fellelhető hazai fizetési lehetőséget kínáló “online kaput”. A BIG FISH egyik fő tevékenysége egyedi tervezésű webáruházak építése. Az webáruházakban fizetni kell, így érthető, hogy már több mint hét éve felmerült egy saját, többféle fizetési igényt is kielégítő modul lérehozására. Ez a modul nem azonnal és nem mai alakjában jött létre; a Payment Gateway folyamatos fejlesztések során születetett meg és szinte észrevétlenül egy különálló termékké “nőtte ki magát”. Ez az önállósodás azt jelenti, hogy a cég nemcsak a saját fejlesztésű webáruházait szolgálja ki, hanem a cégkülsős ügyfeleinek is önálló fizetési lehetőséget biztosít.

Bankkártyás fizetés? Nem gond! Nem szeretne hozzá számlát nyitni? Az sem probléma! Működjön mobilon? Megoldva! Azt szeretné, hogy online átutalásokat is tudjon fogadni? A Payment Gateway ebben is segít! Emelt díjas SMS-t szeretne fogadni? Megoldható!

A Payment Gateway szolgáltatás hasznát avagy “hozzáadott értékét” az alábbi kép mutatja:

Akár nagy, akár kicsi webáruháza van, a Payment Gateway leegyszerűsíti a fizetést. A weboldal üzemeltetőjének nem a technikai frissítésekkel, azok ellenőrzésével, az új megoldások beillesztésével kell küzdenie, hanem energiáit a lényegre, az üzletre (áruk, beszerzés, eladások ösztönzése) összpontosíthatja. A Payment Gateway további előnye, hogy növeli a webáruháza bevételeit, hiszen a vásárló megtalálja a számára leginkább megfelelő egyedi fizetési lehetőséget, így kevesebb a visszafordulás a fizetési oldalról.

A BIG FISH Payment Gateway a fejlesztőket is segíti: új használóit részletes SDK-val, (PHP, iOS és Android), illetve pár klikkeléssel illeszthető webshop modulokkal is várja (pl.: ShopRenter, Joomla, Drupal, Magento, WooCommerce).

Hiszem, hogy a jövő üzleteinek nem kell mindent felépítenie az alapokról: sokkal olcsóbb és gyorsabb, ha kész megoldásokkal, modulokkal oldják meg a feladatokat! Ha érdekelnek a további részletek, látogasd meg a www.paymentgateway.hu-t!